Skoči na vsebino

6 iger, primernih za družinsko samoizolacijo

 1. Igre, ki vključujejo do 5 oseb
  Že nekaj časa velja ukrep druženja do pet oseb. Verjamemo, da se tega ukrepa čim bolj držimo vsi, ki ta članek beremo in se zadržujemo v družinskem okolju.
  Predlagamo vam, da iz omar zberete vse igre in pogledate za koliko igralcev so vaše domače igre. Ne pozabite na igre s kartami – za najmlajše Črni Peter, za večje Remi, Enka, za najstarejše pa Tarok ali Šnops.
 2. Družabne igre, kjer se ne dotikaš oči, nosu in ust
  Med prvimi navodili, ki jih je stroka objavila, je bilo navodilo da se ne dotikamo oči, nosu in ust, saj se preko sluznice ta virus najhitreje prenaša.
  Tako odsvetujemo igranje Activity-ja, saj če igramo po navodilih, lahko pri pantomimi pokažemo tudi na svoje dele telesa.
  Predlagamo druge možnosti – na primer Lažnivec, Človek ne jezi se, Pictonary,…
 3. Potovanje v drugo državo
  Potovanja so v času razglašene pandemije res da prepovedane, vendar to še ne pomeni da ne smete potovati skozi igro. Predlagamo vam igro Cacho – igro, ki vas popelje v Bolivijo.
  Ali poznate še kakšno tradicionalno igro iz drugih držav?
 4. Družabne igre preko spleta
  Ste že pomislili da bi svoje prijatelje namesto telefonskega ali video klica povabili na video kavo? Ne? Kaj pa da jih povabite na družabno igro preko spleta? Vau! Na spletni strani ustvarjalcev igre Naseljenci otoka Catan lahko poskusite igro Naseljenci otoka Catan prek spleta. Ob uporabi video konferenc pa se lahko preskusite še v drugih igrah. Mi smo preskusili Morilca. Več o tem pa kdaj drugič.
 5. Igre v gozdu
  Če ste doma kje na podeželju ali obstaja možnost obiskati kakšne sprehajalne poti, ki niso tako oblegane z ljudmi, si lahko na sprehodu čas z družino popestrite z igrami v naravi. Naravo lahko samo opazujete, tekmujete v prepoznavanju različnih zvokov, po poti lahko rešujete uganke o živalih in rastlinah, tekmujete v tem, kdo bolje oponaša živali,…
  Prosimo upoštevajte navodila, da se čim manj srečujete z drugimi ljudmi.
 6. Gibalne igre
  Stroka svetuje, da kljub samoizolaciji ostajamo vsaj malo aktivni. Telesna dejavnost pripomore k zmanjšanemu tveganju k okužbi. V kolikor pri vas ni možnosti sprehodov v naravo ali kakšne manj obljudene kotičke v bližini doma, lahko za te dejavnosti izkoristite domači kavč. Lahko si omislite kakšne družinske olimpijske igre, navdih poiščite pri naših športnikih ali pa preprosto na YT kanalu, kjer je veliko zabavnih in si jih lahko priredite vaši družini primerno. Nekaj idej lahko poiščete na tej povezavi in tej povezavi.

Na koncu ne pozabiti prezračiti prostorov, kjer se zadržujete.

Ne pozabimo še na ostala priporočila med igro – higijeno kašlja (kašljamo v rokav), redno si umivajmo roke (priporočamo pred in po igri).

Želimo vam, da v času samoizolacije poiščete način kako lahko živite polno še naprej in hkrati odgovorno do sebe, družine in drugih.
VEČ AKTUALNIH VSEBIN GLEDE VIRUSA PREBERITE NA https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

Lahko pa se poslužite MC VIČ REUSE NASVETOV na tej povezavi.