Skoči na vsebino

Potapljanje ladjic

Igra

Vojna! Napad s topovi! Potopi sovražnika! je glavno vodilo te preproste otroške igre, ki jo poznamo vsi v različnih oblikah, vsekakor pa potrebujemo dva igralca in igralno polje.

Na bel list papirja narišemo mrežo 10 krat 10 polj, ki naj bodo enaka. Lahko jih naredite tudi na računalniku. Vsak igralec mora imeti 2 barvna kulija ali dve barvici. Najprej nariše vsak na svojem listu ladje in potem si jih igralca medsebjno zbijata, dokler prvi ne zmaga.

Pravila

Pravil je lahko veliko in najbolj preprosta so najboljša.

Igralca vsak na svojem listu označita ladje in sicer veljajo samo polja vodoravno ali navpično.

Vsak označi svoje ladje in sicer 1 krat 5 polj, 1 krat 4 polja in dvakrat s tremi polji in dvakrat z dvemi polji, na koncu pa še 3, sestavljene iz enega polja.

Nato se igralca izmenjujeta pri ugotavljanju pokritih polj in sicer vsak ima 4 poskuse. Po vsakem poskusu nasprotni soigralec pove, ali je ladja zadeta ali ne. Ne pove pa katera ladja je zadeta.

MC VIČ reuse nasvet

Vzemite popisan list, na njem naredite črte z alkoholnim flomastrom in zarišite igralno polje. Lahko uporabite tudi karton škatle za čevlje.

Za igralne žetone uporabite črne in bele fižole. Beli naj predstavljajo ladje in  črni bombe. Fižole prerežite na pol, da lažje stojijo na polju.