Skoči na vsebino

5 Izzivov skozi igro za pare

Leto 2020 je že kar dolgo, vendar še nismo pri koncu.

Če ste med tistimi, ki se srečujejo s pomanjkanjem idej kako ohraniti iskrico v odnosih do svojega partnerja vam predstavljamo nekaj idej, ki lahko popestrijo partnerske odnose tudi tistim, ki zvezo ohranjajo na razdalji.

IGRE RAZMIŠLJANJA

  • Kviz kako dobro se poznava

Na spletu lahko z raziskovanjem najdemo kar veliko vprašanj za gradnjo partnerske zveze. Obstajajo posnetki, članki v slovenščini in v angleščini. Igra je lahko postavljena kot kviz ali kot izziv za vaju. Igro lahko poiščeta na spletu ali si jo priredita in izdelata kar sama. Z izdelavo svojega lastnega kviza ali izziva lahko pokažeta vajino skupno sodelovanje in ustvarjalnost. Mogoče je to sedaj kar dober izziv za adventni čas?

V kolikor vam lastno ustvarjanje ni domače, vendar bi želela domač izdelek, pokukajta na 52 za ljubezen.

  • Izziv šepetanja

Vse kar potrebujemo je pametni telefon ter slušalke, ki bodo enemu izmed vaju predvajale glasbo na jakosti, kjer ne bo slišal okolice (opozorilo: pazita na vajin sluh). Naloga ˝neslišečega˝ je ugotoviti kaj mu drugi govori/šepeta. Izberita besede in besedne zveze, ki so težje razumljive.

  • Kimove igre

Kimove igre so igre namenjene krepitvi naših sposobnosti opazovanja. Igre lahko priredimo za več čutil. Osnova je opazovanje.

Za partnerja pripravi določeno število predmetov iz okolice (na primer 20 predmetov) in jih zakrij pred partnerjem. Naloga partnerja je, da si v času ko bodo predmeti odkriti (nekje 30 do 60 sekund) zapomni čim več predmetov. Na koncu partner te predmete poimenuje.

Za več informacij o tej vrsti iger pokukaj na naslednji članek.

ŠPORTNI IZZIVI

V kolikor sta s partnerjem bolj športne narave lahko preizkusita izzive skupne telovadbe, igre zaupanja,… Veliko idej se odkrije na YouTube.

Izzive si lahko poiščeta tudi v naravi – pripravita si skriti zaklad, ali se ˝priključita˝ izzivu 1000 ur v naravi (profil poiščita na Instagram profili 1000 ur zunaj) in na sprehodu preizkusita kviz o poznavanju partnerja.

DRUŽABNE IGRE

  • Codenames

Igra je družabna igra, namenjena paru ali skupini. Namen igre je z namigi odkriti skrivne besede. Družabna igra obstaja tudi v slovenski različici.

  • 5 sekund

Družabna igra, ki trenutno obstaja samo v angleški različici, vendar si jo lahko brez večjih težav prilagodite za domače potrebe. Potrebujete le štoparico ter vprašanja v stilu ˝naštej 3 stvari, ki…˝. S partnerjem lahko igro pripraviš v naprej, ali si kategorije 3 stvari kar sproti izmišljuješ.

Cilj igre je da v 5 sekundah našteješ 3 določene stvari.

IGRE, KI JIH IMAMO DOMA

  • 2 resnici 1 laž

Igra je namenjena boljšemu spoznavanju. Naloga je da si vsak izbere 2 resnični dejstvi in 1 napačno dejstvo o sebi. Ta dejstva poveš partnerju, naloga njega je da odkrije katero dejstvo je napačno.

Da nalogo rahlo otežite, se dogovorite, kakšno kazen ima partner, ki izgubi.

  • 3 v vrsto z metanjem kozarčka

Za igro potrebujete ˝igralno ploščo 3×3˝, ki si jo lahko označite na listu papirja ali z lepilnim trakom na mizo. Vsak igralec potrebuje 4 plastične lončke.

Naloga je da čimprej postavite svoje lončke v linijo 3 v vrsto. Vendar da naloga ne bo tako lahka, je vaša naloga da lonček postavite na rob mize in ga s prstom dvignete/vržete v zrak. Komaj ko lonček pristane na pravilni strani, ga lahko postavite na igralno ploščo.

Kako vam gre kaj met plastičnih lončkov?

Za več izzivov z lončki kliknite na Youtube.

  • Recikliraj – Namizni hokej

Iz materiala, ki ga imata doma ustvari svojo igro. Če imate doma odveč lesenega materiala lahko skupaj ustvarita namizno igro Namizni hokej.

Kako se lotiti namiznega hokeja poglej na tej strani.

USTVARJALNI IZZIV

  • Skiciraj partnerja

Ali poznaš vsako podrobnost partnerjevega obraza? Res? Potem je ta izziv pravi za vaju. Potrebujeta list papirja, svinčnik ter štoparico.

Določita časovni okvir in se obrnita vsak na svojo stran. Rišita po spominu in v

vajino umetnino poskušajta postaviti čim več partnerjevih podrobnosti obraza. Tudi na tak način lahko spoznaš partnerja.

  • Ustvari svojo igro

Ali ste preiskusili že vse od naštetega? Vam predlagane vsebine niso bile všeč? Poskušajta ustvariti vajino lastno igro.

Če vam pri tem lahko kako pomagamo, nas poiščete na družbenih omrežjih ali nam pišete na  nefiks@nefiks.si.

 

 

 

Igre so v osnovi namenjene za mladinsko delo ter delo s prostovoljci, vendar se jih da lepo prilagoditi tudi za življenje v dvoje. Želimo vam zabavno preizkušanje ter lepe priprave na praznike.