Skoči na vsebino

DRUŽABNE IGRE, KI JIH LAHKO IZDELAŠ KOT PRAVI MOJSTER

Splet, naš prijatelj. V naši zgodbi te resnično drži, v kolikor iz spletnih vsebin razbereš primernost družabnih iger za tvoje okolje.

Po družabnih omrežjih in spletu smo poiskali nekaj zanimivih iger, ki jih lahko z nekaj pripomočki in znanja izdelate tudi doma.

Razdelili smo jih v 3 večje kategorije: mojster naredi sam, najcenejša izdelava, ˝pivska˝ kategorija. Pri vsaki kategoriji smo poiskali nekaj primerov, ki vam lahko olajšajo iskanje po spletu.

KATEGORIJA MOJSTER NAREDI SAM

Namizni hokej
Za izdelavo te igre je potrebna malo večja spretnost z rokovanjem orodja za delom z lesom. Za izdelavo igre potrebuješ ravno ploščo za osnovo, lesene palice (širine nekje 3 cm), ki jih uporabiš za stene hokeja, okroglo palico premera okoli 4 cm za ˝ploščke˝, ter debelejšo gumico, s katero pripraviš strelišče za ploščke.

Za izdelavo potrebujete še lepilo za les ter nekaj osnovnih orodij – vrtalnik, žago ter dleto.

Natanščnejši video izdelave igre si poglejte na spletni povezavi. Nikakor pa ne pozabite varnega rokovanja z orodjem, ki ga boste uporabili pri izdelavi igre.

 

Golf na lestvi
Igra, pri katere cilj je žogice čim prej obesiti na lestev in s tem zbrati 25 točk. Stopničke v lestvi so vredne 1, 2 in 3 točke (od spodaj navzgor). Za izdelavo igre potrebuješ plastične cevi, T in L plastične spojke, 12 starih golf žogic, žago, vrtalnik ter lepilo za fiksiranje cevi.
Navodilo za izdelavo iger najdeš na povezavi. Žogice pa poišči pri prijateljih ali v golf klubu, saj potrebuješ najcenejše, ker jih boš preluknjal.

 

 

Koruzna igra
Pri tej izdelavi igre potrebujemo ponovno nekaj več spretnosti pri rokovanju z orodjem. Za izdelavo igre potrebujemo ravno ploščo, na katero pritrdimo orodje in stojalo. Na plošči se izvrta luknja, kamor se cilja koruzne vrečke.

Video priprave igre si oglejte na spletni povezavi.

Plinko

Plinko ali kar table sreče, pri kateri spustiš svoj žeton in samo čakaš, katero nagrado ti bo sreča namenila.

Za osnovno tablo potrebuješ ravno ploščo, ki jo naluknjaš (ali že kupiš v naprej pripralvjeno). Za ogrodje dodaš širšo desko, ki bo žetone obdržala v igri, znotraj igre dodaš odbijače (lesene ˝štifte˝ od katerih se bodo žetoni odbijali). V spodnjem delu je igralna plošča razdeljena na prostorčke za nagrade, na zadnjem delu je plošča pritrjena in rahlo nagnjena.

Starejši se jo bodo spomnili v večji obliko iz starejših TV zaslonov, mlajši pa se bomo naučili izdelati domačo možnost kar preko posnetka.

 

Želimo vam veliko navdiha za ustvarjanje.

 

 

 

Fotografije: Pinterest in Unsplash