Skoči na vsebino

DRUŽABNE IGRE – NAJCENEJŠA IZDELAVA

V prejšnjem članku smo raziskali igre, ki jih lahko izdelamo sami, vendar je za izdelavo potrebmo imeti kar nekaj materiala ter znanja z rokovanjem z orodjem.

Tokrat smo pobrskali po zbirki iger, ki so povečini izdelane iz papirja in zahtevajo manj časa za pripravo.

Ideje so uporabne za domačo, družinsko uporabo ter tudi za kakšne družinsko – prijateljske poletne zabave.

 

KATEGORIJA NAJCENEJŠA IZDELAVA
Zadeni tarčo
To igro lahko izdelaš po lastni kreativnosti.
Mi smo zbrali dve ideji.
Prva ideja je, da za izdelavo uporabiš odpadni karton, iz katerega izrežeš trakove širine 10 cm. Iz teh trakov oblikuješ kroge, ki bodo predstavljali tarčo. Prvi krog naj ima premera nekje 5 cm, nato 10 cm, 15 cm,… Pripravi še predmete, s katerim boste tarčo ciljali, ter točkovanje, s katerim bo igra dobila svoj tekmovalni priokus.

Druga ideja je da za tarčo uporabiš plastične ali papirnatne krožnike, ki še ostajajo od zadnjega piknika. Na krožničke napišeš točke za točkovanje. Za met lahko uporabiš vrečkice od ˝koruzne igre˝ še iz prejšnjega članka. Točke postavi na tla in naj se turnir v metu na domačem dvorišču začne.
Pazi! Štejejo samo točke, kjer vrečkice ostajajo na krožniku.

 

Narisana družabna igra
Igra, ki jo prilagodiš za družbo, ki jo igra. Potrebuješ le velik list ali star karton ter barvice. Ter seveda figurice in kocko. Uporabi figurice iz Človek, ne jezi se! ali jih sam izdelaj na 3D tiskalniku.

Na podlago nariši za tri prste širok poligon, ki se po listu vije kot kača. Na ta poligon nariši in napiši naloge – naloge naj bodo primerne starosti družbe, ki igro igra.

 

 

Roke, noge

Igra, ki zahteva nekaj motoričnih sposobnosti za igralce. Za pripravo igre potrebuješ liste papirja, za kaj lahko uporabiš na eni strani že uporabljen papir, na katerega obrišeš ali natisneš obrise rok in nog. Pomembno je, da se iz obrisov prepozna, ali je leva ali desna stran noge in roke.

 

Obrise razporediš na ravno površino. V vsako vrsto postaviš kombinacijo 3 obrisov (npr: LR, LN, DR; LN, DN, LR; …). Glede dolžine poligona se prilagodiš igralcem ali prostoru, ki zamejuje igralni prostor.

Zmaga tisti, ki se prvi pravilno prebije skozi poligon.

 

Križci, krožci
Za igro potrebuješ nadobudne tekače, kredo in za vsako skupino 4 kamenčke (predmete) iste barve ali oblike.

Za zunanjo aktivnost na asvalt nariši poligon 3×3 enote, razdeli igralce (tekače) na dve skupini ter naznani začetek igre. Cilj igre je čim prej postaviti kamenčke v vrsto.

V kolikor se igro igraš v notranjih prostorih, lahko za označevanje poligona uporabiš papirnatni trak (˝salotejp˝).

Fotografije: Pinterest in osebni arhiv