Skoči na vsebino

Najboljša nova slovenska namizna igra

Večina iger, ki so na voljo v Sloveniji, pride k nam iz tujine. Največ iger k nam pride iz Združenih Držav, v Evropi pa je največji trg namiznih iger Nemčija. Čeprav je Slovenija majhen trg, imamo razvijalce namiznih iger tudi pri nas. Še posebej pomembno je bilo leto 2020 za razvijalca igre Totem Hoarder, ki sta septembra tudi zmagala na natečaju Na Meji Nevidnega kot najboljša nova slovenska namizna igra.

 

Fantazijski dvoboj s kartami

Igra Totem Hoarder je fantazijska igra s kartami za dva igralca, ki bo nekatere spomnila na igre z zbirateljskimi kartami Pokemon, Magic ali Yu-Gi-Oh, od koder ustvarjalca tudi črpata inspiracijo. V igri namreč nastopajo številni fantazijski liki in pošasti, ki se med seboj bojujejo. Glavna razlika med naštetimi igrami in igro Totem Hoarder pa je, da je le-ta samostojna in za igranje potrebujete le en zaključen komplet kart!

 

Ustvarjalca igre potrebujeta tvojo pomoč

Razvoj igre Totem Hoarder se bliža koncu in ekipa namerava igro dati na Kickstarterju! Pred izdajo je potrebno vsako namizno igro temeljito preizkusiti. Vsaka namizna igra mora namreč delovati brezhibno, navodila pa morajo biti razumljiva. Na ta način je učenje igre hitro, igra pa kar najbolj zabavna.

Za preizkušanje in testiranje vsake igre je zelo pomemben t.i. “blind playtesting” (slepi test), pri katerem lahko tudi vi pomagate ustvarjalcem nove igre!

Postani blind playtester!

Bi si radi popestrili večer in brezplačno preizkusili novo slovensko družabno igro s kartami? Med razvijanjem igre je ekipa Totem Hoarder igro že temeljito testirala sama, s svojimi prijatelji in znanci ter drugimi testerji, s čimer je igra dobila obliko, kot jo ima danes. Sedaj potrebujemo tvojo pomoč! Blind tester je namreč lahko kdorkoli, ki uživa v strateškem razmišljanju in se zabava v igri s kartami.

S testiranjem igre razvijalci vidijo, kateri elementi so igralcem zanimivi, zabavni in razumljivi, kateri pa prezapleteni in igralce le ovirajo pri zabavi. Ste ljubitelj družabnih iger? Tukaj je priložnost, da sodelujete pri razvoju razburljive igre s kartami. Opišite svojo izkušnjo in prispevajte mnenja ter predloge, ki jih bodo razvijalci skrbno preučili in upoštevali pri oblikovanju!

Testiraj igro na dogodku Totem Hoarder – testiranje nove slovenske igre s kartami!

Bodite med prvimi ki bodo preizkusili igro s kartami Totem Hoarder! Vabimo vas na dogodek ˝Totem Hoarder – testiranje nove slovenske igre s kartami˝, kjer bomo v živo testirali razburljivo strateško igro. Pridruži se nam 29. 5. 2021 ob 12h v Mladinskem centru Vič.

Enostavne karte – zanimive kombinacije

Osnovna pravila igre so enostavna: Ko je igralec na vrsti, vleče novo karto ter eno karto iz roke položi na svojo polovico mize. Vsaka karta ima svoj efekt, naprimer “vzemi karto iz nasprotnikove polovice v svojo polovico”, “napadi karto v nasprotnikovi polovici” ali “vleci dve novi karti”. Nekateri efekti se zgodijo šele ob določenih kombinacijah kart na mizi, kar naredi igro razgibano in strateško.

Karte se ponašajo z dodelanimi in barvitimi ilustracijami raznolikih fantazijskih likov, kot so izmuzljive dvonoge ribe, žuželčji bojevniki, govoreče gobe in podobni. Na vsaki karti je tudi citat ali zanimivo dejstvo – flavor text – ki razkrije več o liku na karti in o svetu, v katerem se igra dogaja.

Kako poenostaviti zapleteno igro?

Lenart in Oskar že od nekdaj ustvarjata namizne igre. Idejo za igro Totem Hoarder sta dobila, ko sta skušala elemente strateških iger z zbirateljskimi kartami narediti dostopnejše in prijaznejše občasnim igralcem namiznih iger.

Lenart in Oskar v šali rečeta, da je igra idealna za pare, kjer je eden od partnerjev ljubitelj Magic kart, drugi pa le na morju igra Tarok ali Enko. Igra je s svojimi nezapletenimi pravili namreč primerna za manj izkušene igralce, v njej pa bodo uživali tudi resnejši ljubitelji iger z zbirateljskimi kartami, ki bodo v igri prepoznali marsikateri vpliv.

Pridruži se nam na Testiranje nove slovenske igre s kartami , 29. maj. 2021 ob 12.00 v Mladinskem centru Vič ter bodi med prvimi testerji igre.

Ustvarjalci potrebujejo tvojo pomoč!