Skoči na vsebino

Tudi družabne igre se prilagajajo virusu

 V tednih samoizolacije zaradi COVID-19 smo dobili prisilno priložnost prebiti čas skupaj s svojimi družinskimi člani. To pomeni, da smo kar na lepem dobili več časa, ki ga moramo vsak dan preživeti z istimi ljudmi na omejenem prostoru. In ena izmed posledic tega je seveda zagotovo tudi to, da se je povečal račun za elektriko zaradi televizij in računalnikov saj imamo obilno ponudbo filmov, serij in podobnega. Seveda je pa mnogo bolje če se čas porabi v naravi ali pa za druženje z domačimi.

Marsikje se čas preživlja ob družabnih igrah, ki pa jih slej ko prej zmanjka ali pa se jih naveličamo. Pri nas je bilo navadno tako, da smo družabne igre igrali ob sobotah in nedeljah, če smo bili doma, ali pa v času počitnic. Toda običajno nam je zadoščal en teden ali pa dva neprestanega igranja, da smo se posamezne igre malo naveličali. Do danes smo doma že en mesec, in temu še ni konec. Nabor iger, ki ga imamo doma se slej ko prej izčrpa, poleg tega pa ob neprestano enih in istih igrah tudi ob igranju postane dolgčas.

Z zaprtimi trgovinami, ki so specializirane za prodajo iger, je težko priti do novih, zatorej nam ostane precej manj možnosti, kajti spletna prodaja marsikdaj traja precej dlje kot pa smo v taki situaciji pripravljeni počakati, da bi dobili želeno igro. Da se temu izognemo obstaja več možnosti. Ena izmed njih je da poizkusimo igre uporabiti na drug način, ali pa morda igrati po pravilih, ki smo jih že davno pozabili in si jih prilagodili glede na potrebe. Ena izmed takih možnosti obstaja na http://druzabne-igre.eu/, kjer lahko dobiš ideje za različne družabne igre ali pa narediš svojo.

Tretja možnost pa je, da si igro natisneš. Spletna stran https://print-and-play.asmodee.fun/ima brezplačno objavljeno kar nekaj meni osebno zelo zanimivih in poučnih iger bodisi z vidika strategije ali pa razumevanja ljudi s katerimi igram. Igre je možno natisniti in razrezati doma, ter potem seveda poglavitno, jih je mogoče igrati.

Če vam je že malo dolgčas in ne veste kaj bi počeli skupaj z domačimi, je vredno poizkusiti.

Pa napeto in uspešno igro.

 

Peter Knific
koordinator dejavnosti v Mladinskem centru Vič
mladinski delavec