Skoči na vsebino

DRUŽABNE IGRE IN SOCIALNA OMREŽJA

Po nekaj tednih ukrepov za zmanjševanje vpliva virusa, se nam okrnjene socialne možnosti verjetno že kar poznajo. Kje so časi, ko smo lahko brezskrbno odšli v trgovine in nakupili osnovne življenjske potrebščine vsakodnevno, odšli s prijatelji v kino ali na pijačo… Čez nekaj časa se bodo ti trenutki vrnili. V upanju, da bomo te trenutke cenili, smo za vas pobrskali in preizkusili družabne igre, kjer lahko s prijatelji družabne igre igrate preko programov za pogovore (ZOOM, Skype, Google Hangouts).

  1. BINGO

Predstavljamo vam dve možnosti igre, ki sta odvisni od časa, ki ste ga namenili za druženje s prijatelji.

Klasičen Bingo

Vsak igralec si pripravi tabelo v velikosti 5×5 igralnih polj (na listu). V polja vnese poljubna števila od 1 do 50. Voditelj igre ima pripravljen boben s številkami za žrebanje. Vsako številko, ki jo voditelj izžreba, na glas pove vsem udeležencem. Udeleženec, ki ima izžrebano številko v seznamu jo označi v svoji tabeli. Cilj igre je, da igralec dobi vsa števila v vodoravni, navpični ali diagonalni liniji. Ko ima skupina zmagovalca, se tabelo pokaže in se števila preverijo.

Prilagojeni Bingo

Vsak udeleženec zapiše v pogovor v naprej dogovorjeno število številk (na primer 5 številk med 1 in 30). Voditelj igre iz svojega bobna številk vleče števila in jih pove vsem udeležencem. Ko je številka, ki jo ima udeleženec izžrebana, to na glas pove. Vsi igralci lahko v pogovoru sproti preverijo ali to drži.

Kakšna je nagrada za zmagovalca, se pa le sami odločite.

 

  1. VISLICE

Klasična igra, ki smo se jo igrali že v osnovni šoli. Voditelj igre izbere besedo, označi število črk. Igralci pa nato ugotavljajo katera beseda bi lahko bila zmagovalna. Vsaka napačna črka pomeni in korak bližje izgubi na vislicah.

Za igro lahko voditelj igre uporabi slikarja in zaslon deli med vse igralce.

 

  1. IME, PRIIMEK, ŽIVAL, RASTLINA

Še ena izmed iger naše mladosti, ampak dovolj dobra za kravžljanje in napenjanje naših možganov v karanteni. Ena izbrana črka, ena minuta in ime, priimek, žival rastlina, država (ali še kakšna kategorija več) na izbrano besedo.

Igrate lahko vsak na svojem papirju (uporabite tistega, ki je že na eni strani potiskan, popisan,…). Če odkrijete, kakšen pametni tehnični pripomoček, ki bi ˝moderniziral˝ to igro, pa se nam le javite.

 

  1. PRAVILO 5 SEKUND

Vsi igralci kakšen teden prej zbirajo vprašanja v stilu ˝Naštej 3 znane Ane˝, ˝3 stvari, ki jih izrečeš, ko vidiš otročička˝… Vse ideje vpisujte v skupen dokument. Vodja igre bo nato poskrbel da bodo pri igri vprašanja naključna za vsakega udeleženca. Naloga voditelja igre je, da skrbi za štoparico, ki meri 5 sekund. Kdor v tem kratkem času našteje vse 3 stvari dobi točko.

Roke gor tisti, ki boste kaj novega izvedeli o svojih prijateljih.

 

  1. KVIZI

Zabavni večer s kvizom? Izberite prostovoljca, ki bo na določeno temo pripravil kviz za vse ostale prijatelje. Pravila točkovanja določite sami. Takšen zabavni večer je lahko dobra sprostitev in poglobitev v poznavanje prijateljev. Da se ne boste več spraševali, kdo je najljubši nogometaš ali košarkar vaše/ga prijateljice/prijatelja.

 

  1. OD PET PROTI NIČ

Še ena igra za možgane, ki smo jo nekoč gledali po televiziji v oddaji Male sive celice. Zakaj ne bi v času ko so se vsebine preselile na FB, YT in Instagram profile in so znane osebnosti še bolj znane, pripravili za prijatelje izziv, in bi o teh znanih osebah pripravili namige, ki bodo pripeljali do pravih ljudi.

Določite kategorijo pesnikov ali pevcev in ko (ne) odkrijete osebe, poiščite kakšno njegovo pesem in jo vse skupaj preberite ali predvajajte.

 

  1. MORILEC

Igra za kravžljanje možgančkov in dobro debato. V igri sodeluje vsaj pet udeležencev, ki ugotavljajo kdo v vasi mori. Potrebno je določiti voditelja igre, ki pelje vso igro naprej.

Mi smo preiskusili igro v aplikaciji ZOOM. Zakaj nam je všeč?

Ker smo ugotovili, da lahko voditelj igre vsakemu igralcu pošlje svoje sporočilo kar v pogovoru. Prav tako lahko morilec voditelju sporoči koga umori, zdravnik, pa koga ozdravi. Tudi komunikacija med voditeljem igre in policajem je lažja preko privatnega klepeta. Dobro je da so kamere med tem ko so na delu morilec, zdravnik in policaj ugasnjene. Mikrofoni pa prižgani.

Če se igralci ne morejo poenotiti glede izbire zapornika, pa lahko uporabite tudi možnost ankete.

 

  1. MONOPOLY

Brezčasna klasična igra Monopoly za trgovanje z nepremičninami, kjer igralci kupujejo in prodajajo da uresničijo svojo pot do bogastva.

Za igro je potrebno, da ima eden od igralcev kamero usmerjeno na igralno mizo z igralno ploščo, banko in vsemi prostori namenjenimi za igralce. Igralci pa imajo pri sebi vsak svoje kocke. Dobro je, če so pri igri igralci potrpežljivi, saj lahko pride do zamud pri upravljalcu igre, ki mora bdeti nad vsem kar se v igri dogaja.

 

Na podoben način preizkusite še kakšno drugo družabno igro.

 

So vam nasveti koristili? Ali imate kakšne izkušnje in predloge po izboljšanju?

Kliknite na naš Facebook profil in nam pošljite sporočilo!

 

 

Se v prihodnje potrudimo in preizkusimo še kakšno igro za vas.

[2]FB PROFIL