Skoči na vsebino

Morilec

Igra namenjena vsaj petim osebam, ki sedijo v krogu.

Udeleženci določijo voditelja igre, ki skrbi da vas deluje pravilno. Ta pa, ko vsa vas spi (= vsi udeleženci igre mežijo in imajo glave obrnjene navzdol), določi morilca, zdravnika in policaja (s dotikom rame ali glave).

 

Ko so funkcije določene, morilec (na znak voditelja igre) določi (umori) eno žrtvev. Po njegovem pohodu po vasi, pride na delo zdravnik, ki poskuša pozdraviti žrtev, vendar v črni noči, ni nujno da to nalogo pravilno opravi. Po njegovem delu pa se zbudi še policaj in poskuša poiskati morilca.

Naloga voditelja v tem delu je, da vedno napove kdo je na vrsti za ˝opravljanje svojega posla˝. Ko policaj preverja kdo je morilec, mu vodja igre potrdi ali ovrže njegovo preverjanje.

Na koncu dela uradnikov se prebudi vas – z vsemi člani ali z enim manj (če je bil zdravnik pri zdravljenju neuspešen). V tem trenutku je na vaščanih, da ugotovijo kdo je pri njih morilec.

 

Pri tem je pomembno, da igralci čim prej ugotovijo kdo je storilec kaznivega dejanja, saj morajo po vsakem dnevu ˝na mrzlo˝ (v zapor) postaviti enega vaščana. Policaj lahko pri tem pomaga in se razkrije, vendar se lahko pri tem zgodi, da ga morilec odstrani, ker le on v resnici lahko izve kdo je storilec. Lahko pa vse skupaj pretenta in z dobro naravnanim govorom prepriča vaščane da se odločijo po vesti in zaprejo storilca.

 

Po vsakem dnevu voditelj igre napove glasovanje (v kolikor se že prej vaščani ne morejo poenotiti) koga se zapre v zapor.

Vsi, ki so ˝umrli˝ ali so zaprti v zaporo izpadejo iz igre in ne smejo več sodelovati.

 

Tekom igre/iger se pridobi kar nekaj izkušenj. Tako se ugotovi da se vsak premik glave še tako sliši medtem ko ljudstvo spi, da se lahko igra igra zelo strateško in še kakšna kakšna skrivnost bi se našla.